Raport activitate IGPF: Aproximativ 70 de milioane de cetateni au trecut in 2019 prin punctele frontierei romane

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Aproximativ 70 de milioane de cetateni au trecut in anul 2019 prin punctele de control de trecere a frontierei, informeaza Inspectoratul General al Politiei de Frontiera in Raportul de activitate pe anul trecut, transmite AGERPRES.

„Valorile de trafic inregistrate in punctele de control de trecere a frontierei au fost de aproximativ 69,8 milioane de treceri persoane (56,8 milioane cetateni UE si 13 milioane cetateni non – UE) si 17,8 milioane mijloace de transport”, se precizeaza in raport.

Potrivit sursei citate, in comparatie cu anul trecut, valorile de trafic pentru persoanele care au trecut frontiera Romaniei au crescut cu 10,7%, dar pe sectiuni de frontiera s-a constatat o crestere semnificativa la granita cu Bulgaria (38,7%).

Se noteaza ca anul trecut au fost constatate 19.384 de fapte ilegale – din care 8.231 infractiuni si 11.153 contraventii.

„Cele mai multe infractiuni descoperite au vizat trecerea ilegala a frontierei (1.847 fapte), urmate de infractiuni de fals (1,379) si de natura economico financiara, inclusiv contrabanda cu bunuri (1.077 fapte)”, arata Politia de Frontiera.

Potrivit IGPF, anul trecut, la frontiera cu Republica Moldova au fost depistate cele mai multe fapte de natura penala, numarul acestora reprezentand 23,5% din numarul de infractiuni constatate la frontiera Romaniei. De asemenea, la aceeasi frontiera au fost aplicate cele mai multe sanctiuni contraventionale – 31,6% din numarul total.

Pe linia migratiei ilegale, sursa citata mentioneaza ca politistii de frontiera au depistat in zona de competenta 3.727 de cetateni straini care au incercat sa treaca ilegal frontiera, din care 2.048 pe sensul de intrare in tara si 1.679 pe sensul de iesire, mare parte dintre ei actionand ilegal la frontiera organizati in grupuri de migranti cu sprijinul unor traficanti.

„In ceea ce priveste prevenirea si combaterea contrabandei cu bunuri, au fost constatate 73 de infractiuni de natura economico-financiara si 10.004 infractiuni de contrabanda si frauda vamala, valoarea bunurilor confiscate fiind de 225,3 milioane lei. Au fost depistate aproximativ 334 persoane in trecere sau in tentativa de trecere ilegala a frontierei asupra carora au fost descoperite bunuri care faceau obiectul contrabandei sau traficului ilegal de bunuri. Se constata cresterea cu 47,7% a valorii bunurilor descoperite/retinute de politia de frontiera”, se mai precizeaza in raport.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2