RĂZBOI NUCLEAR – Pastilele de iodură de potasiu vor fi distribuite oamenilor prin medicii de familie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Autoritățile de la București au discutat ieri, 23 martie, despre producerea și distribuirea pastilele de iodură de potasiu.  Oficial s-a anunțat că fabricarea lor a fost încheiată de către compania Antibiotice Iași. 20 de milioane de comprimate din cele 30 de milioane produse au ajuns la direcțiile de sănătate publică și întreaga cantitate va ajunge la nivelul acestora, până la sfârșitul acestei săptămâni.

„Între timp, împreună cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, facem o evaluare și o catagrafie a persoanelor pe grupe de vârstă. O avem la nivel național și la nivel județean, dar acum mergem puțin mai în profunzime și așteptăm datele referitoare la numărul de persoane de pe lista fiecărui medic de familie, pentru că intenționăm să găsim o formulă care să implice medicii de familie în distribuirea acestor comprimate la pacienții de pe propriile liste, cu precizarea că această campanie de distribuire va fi dublată, în perioada imediat următoare, de o campanie de informare.

Avem deja materialele realizate, care să permită înțelegerea modului de utilizare a acestor comprimate care nu trebuie, în nici un caz, luate de către persoane sau de către copiii lor decât în cazul unei recomandări exprese, într-un anumit moment, în cazul unui incident nuclear. Nu are nici un fel de rost, este, dimpotrivă, chiar periculos consumul acestor medicamente în afara unei astfel de situații extreme. De asemenea, recomandările vor include și modul de păstrare a acestor comprimate, pentru că ele au o valabilitate de câțiva ani și e bine ca odată primite, ele să fie păstrate în condiții corespunzătoare și, sigur, în caz de nevoie, să poată să fie luate, dar nu în afara unei astfel de precizări care trebuie să vină de la autoritățile de sănătate publică”, spune Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2