RĂZBOIUL CONTINUĂ- Din februarie gunoaiele din Baia Mare rămân în stradă dacă nu se achită două facturi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Drusal nu va mai ridica din luna februarie gunoiul de pe străzile din Baia Mare dacă municipalitatea nu achită până la finele acestei luni două facturi restante. Deja compania a trimis o notificare Primăriei Baia Mare, dar și către ADI Deșeuri Maramureș. Cele două facturi care trebuie achitate sunt în valoare de cca 2,63 milioane de lei. Acest scandal al gunoaielor va continua cel mai probabil până când municipalitatea  nu își achită toate datoriile restante către Drusal.

Conform celor de la Drusal, Primăria Baia Mare figurează în evidențele companiei cu un debit restant în sumă de 14,238,972,46 lei, fiind vorba în total de 14 facturi restante. În notificarea transmisă Primăriei Baia Mare se arată că „în situația în care nu veți achita în întregime debitul restant până cel târziu la data de 3.02.2022 vom lua măsuri în conformitate cu dispozițiile contractuale, respectiv vom suspenda prestarea serviciului de salubrizare în municipiul Baia Mare, cu excepția cazului în care până la data de 25 ianuarie veți achita suma de 1.354.032,29 lei, respectiv până la 29 ianuarie veți achita suma de 1.281.767,87 lei”.

ADI Deșeuri amenință și spune că „Drusalul trebuie să se îndrepte exclusiv împotriva debitorului. În acest sens, măsura corectă nu este sistarea serviciului, ci acțiuni în instanță pentru recuperarea creanțelor. ADIGIDM Maramureș va deschide noi acțiuni în instanță dacă Drusal va transforma din nou orașul într-o groapă de gunoi!”.

Cine suferă până la urmă? Băimăreanul de rând, care nu are nicio vină în acest scandal. El și-a achitat banii datotirați acestui serviciu, iar acum nimeni nu știe unde sunt acești bani încasați de la fiecare dintre noi. Acea comisie care trebuie să analizeze relația economică din Primăria Baia Mare și Drusal s-a întrunit de trei ori până acum și deocamdată au fost doar discuții, nimic concret.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2