REALITATE ÎN MARAMUREȘ – Angajați insuficienți pentru împăduriri (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Direcția Silvică Maramureș nu reușește să realizeze acțiunile de împădurire cu angajații proprii în ocoalele silvice de munte, din lipsă de personal. Ori din această cauză sunt nevoiți să apeleze la firme specializate în acest sens. Lucru care se va întampla și în anii care urmează.

„Pentru anul 2022 planul lucrărilor de regenerare a Direcției Silvice Maramureș cuprinde 619 hectare. Și vorbim de 208 împăduri propriu-zise, și restul de hectare completare. La ora actuală am finalizat peste 90% din aceste lucrări, mai puțin la ocoalele de munte Vișeu, Strambu Băiuț și Borșa, unde vom finaliza și aici campania de împădurire în maxim 2 săptămani.

În ceea ce privește programul de culturi în pepiniere, prin cele 14 ocoale silvice din subordine, este realizat integral. Inedit anul acesta pentru ocoalele silvice de munte, lucrările au fost scoase la licitație pentru prestări servicii, în ultimii ani fiind sesizată o lipsă a forței de muncă. Aceste trei ocoale au fost acoperite prin firme specializate care asigură împăduririle”, a declarat Mihai Leșan, purtătorul de cuvant al Direcției Silvice Maramureș.

Mai multe în VIDEO-ul de mai jos

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Alex

    O idee ar fi o colaborare cu scoli, licee, ONG-uri etc, pentru a se face apel la voluntari. Ar fi sute de persoane dispuse sa-si puna gratis timpul la dispozitie pentru asa ceva, inclusiv eu. Ar fi beneficiu si pentru ocoale, care ar economisi bani, si pentru populatie, sa-i constientizeze si responsabilizeze, si evident pentru padure.

    Mult succes.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2