REMEMBER – Șase ani de la arestarea primarului de Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În urmă cu 6 ani, pe final de aprilie a anului 2016, primarul de Baia Mare era arestat sub acuzația de luare de mită. Înainte de arestare tocmai ce își depusese candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului reședință de județ, ulterior fiind reales în funcția de primar în timp ce era după gratii.  Au trecut șase ani de atunci, primarul a fost (re)ales în funcție din închisoare, ceea ce a făcut ca Baia Mare să țină prima pagină a ziarelor inclusiv în presa internațională.

Abia după șase ani avem o condamnare la 5 ani de închisoare cu executare în cazul edilului nostru, o decizie în primă instanță de altfel, hotărarea Tribunalului Cluj fiind contestată și acum se judecă la Curtea de Apel Cluj. Care a dictat prima amanare, noul termen fiind 27 mai.

Pe rolul instanțelor de judecată mai există și alte dosare în care apare numele primarului de Baia Mare. În al doilea dosar pentru luare de mită au fost deja patru termene, iar în luna viitoare vom avea un nou termen. Primarul de Baia Mare mai are și o problemă legată de avere. Mai exact procesul cu ANI pentru averea nejustificată.

În iulie 2019, Agenţia Naţională de Integritate constata existenţa unei diferenţe nejustificate în valoare de circa 2,7 milioane de lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către primarul din Baia Mare, în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017. Evident, decizia a fost contestată, iar de atunci se judecă. Acum procesul este la Înalta Curte de Casație și Justiție.  Poate nu ar strica menționat faptul că o hotărâre definitivă în acest proces înseamnă automat și revocarea din funcția de primar.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Liliana M.

    Acest om care a pus stapanire pe oras sub directa indrumare a mamei sale fac ce vor.De la investitii profitabile pentru ei si distrugerea orasului , plombat de gropi, plantat de panselute si angajari in sructurile primariei ,toate sunt facute de familia domnitoare . Un exemplu la politia animalelor un cel care trebuia sa fie angajat ( pe spaga ) apare peste noapte si castiga la proba practica a prins bine catelul . Mai nou daca persoana ce urmeaza sa fie angajatatrebuie sa nu se prezinta la concurs si se resping toti candidatii iar subiectele sunt facute in asa fel incat daca nu ai bani nu castigi , am ajuns de rasul tarii. Locul familiei domnitoare este la ………poate asa vom scapa de ei.Cei cxare ar trebui sa se autusesizeze ce fac stau cuminti si sunt recompesati . In speranta publicarii acestui comentariu va multumesc sau poate va ofera un concediu exotic sa scrieti de bine de ei mai nou se practica .

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2