Reprezentanții SLI Maramureș participă la pichetarea sediului Guvernului României

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O delegație formată din prof. Ioana Petreuș, președintele Sindicatului Liber din Învățământ (SLI MM), și 9 reprezentanți ai personalului nedidactic din județ pleacă astăzi, 24 mai 2022, spre București, pentru a lua parte la acțiunea de pichetare a sediului Guvernului României, programată în capitală pentru ziua de miercuri, 25 mai 2022.

”10 reprezentați ai Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM) vom participa la pichetarea de mâine, în semn de solidaritate pentru întreg personalul din învățământul preuniversitar, văduvit în continuare de o salarizare echivalată cu justa valoare a muncii depuse. Vom reaminti reprezentanților Guvernului și partidelor politice că personalul didactic trebuia să beneficieze de majorări salariale începând cu luna septembrie 2020. Acțiunea de pichetare a sediului Guvernului României are rolul de a atrage atenția îndeosebi asupra necesității soluționării problemelor salariale cu care se confruntă, toate categoriile de personal din învățământ: didactic, didactic auxiliar și nedidactic, precum și personalul cu funcții de conducere”, explică prof. Ioana Petreuș, președintele SLI MM.

Organizată de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, împreună cu celelalte federații din învățământ, acțiunea de pichetare se va desfăşura în intervalul orar 11-13.

”Personalul nedidactic este cel mai dezavantajat din sistemul de învățământ preuniversitar. Majorarea salariului, includerea sporului de condiții de muncă în salariu, sporul de stabilitate pentru angajații care au depășit 10 ani în sistem, regulamentul de normare pe fiecare post, cadrul legal pentru decontarea navetei, lipsa de personal, plata orelor suplimentare sunt principalele doleanțe ale personalului nedidactic. În urma unor astfel de acțiuni, precum pichetarea de mâine, sperăm să se găsească soluții și pentru personalul nedidactic”, declară Gheorghe Pop, reprezentant SLI MM al personalului nedidactic.

La acțiunea de pichetare vor participa aproximativ 500 de persoane din întreaga țară, membri de sindicat (salariaţi din învăţământ).

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2