Romania a castigat medalia de aur la C.M. U23 la bob in doua persoane

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Romania a castigat medalia de aur la Campionatul Mondial de juniori U23 in proba de bob doua persoane prin echipajul Mihai Tentea – Ciprian Daroczi. Competitia se desfasoara la Winterberg, in Germania si reconfirma valoarea celor doi romani in varsta de 21 de ani, scrie stiri.tvr.ro, citand mediafax.ro.

Mihai Tentea si Ciprian Daroczi sunt la al treilea an de cand fac istorie pentru bobul romanesc. In 2018, au obtinut medalia de argint la Mondialul U23 de la St. Moritz (Elvetia). In 2019 au cucerit medalia de bronz, iar in 2020 a venit aurul, la aceeasi competitie si aceeasi proba. Ei sunt vicecampioni europeni U23 in acest an si medaliati cu aur in 2019. Sezonul actual este unul de exceptie pentru ei, cu o victorie in clasamentul general al Cupei Europei, performanta neatinsa vreodata de un echipaj romanesc.

La Winterberg, elevii lui Daniel Pacioianu au reusit cele mai rapide coborari dintre toti sportivii U23, depasind echipajele Germaniei si Chinei. De precizat ca in cadrul Campionatelor Mondiale de juniori la bob se alcatuiesc doua clasamente separate, pe varste, cu cate doua seturi de medalii: juniori (Under 26) si juniori U23. La startul competitiei s-au aliniat 28 de echipaje, dintre acestea sapte punctand si in clasamentul U23. In clasamentul de la juniori (U26), Tentea si Daroczi s-au clasat pe locul 8.

Cei doi au participat si la Jocurile Olimpice de iarna din 2018, de la PyeongChang (Coreea de Sud), unde s-au clasat pe locul 18. La 19 ani, Tentea a fost cel mai tanar pilot din competiti.

Mihai Tentea, unul dintre cei mai talentati piloti ai generatiei sale, practica bobul din 2015. Ciprian Daroczi a inceput in 2017, cand a renuntat la atletism pentru o cariera intr-un sport de iarna.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1