Romania a surclasat Kosovo in meciul doi al turneului din Italia, prima faza a calificarilor pentru Campionatul Mondial 2021

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Nationala masculina de handbal a invins Kosovo cu scorul de 32-21 in al doilea meci din cadrul turneului de la Benevento (Italia), prima faza a calificarilor pentru Campionatul Mondial din 2021. Tricolorii au urcat in evolutie dupa prima partida cu Georgia (29-24), astfel ca la final au obtinut un succes fara dubii, scrie prosport.ro.

• Romania are maximum de puncte dupa primele doua jocuri si are sansa de a accede in turul urmator al calificarilor chiar din aceasta seara, daca Georgia invinge Italia in meciul care incepe la ora 21:00. In caz contrar, duminica, de la ora 19:00, selectionata condusa de Rares Fortuneanu va sustine un meci decisiv in compania Italiei.

In prima zi la Benevento, tricolorii nu au facut un joc grozav, dar au prins ritmul de competitie, iar in fata statului Kosovo au avut o evolutie ceva mai sigura, cu mai putine erori. In primul rand a mers apararea de la bun inceput, Mihai Popescu a transmis multa siguranta dintre buturi, astfel ca Romania s-a desprins la 7-2 in minutul 15.

La fel ca si in jocul precedent, prima reprezentativa a avut 10-4 pe tabela de marcaj in minutul 18, dar de aceasta data nu a mai lasat garda jos si a continuat sa-si mareasca diferenta. Kosovo a fost asa cum ne asteptam, o echipa modesta, fara mari veleitati, fiind totusi surprinzator cum a reusit sa termine la egalitate cu Italia in ziua precedenta, 26-26. Cu Romania, insa, nu a contat deloc. Baietii lui Rares Fortuneanu a avut o sansa de a intra cu 10 goluri la cabine, dar pana la urma diferenta la pauza a fost de opt goluri: 15-7.

In repriza a doua, jocul a fost ceva mai relaxat, dar nationala tricolora a reusit sa treaca totusi de diferenta de 10 goluri dupa 40 de minute de joc (22-11). Rares Fortuneanu a dat ocazia tuturor jucatorilor sa adune minute si sa-si puna amprenta pe acest joc. S-a evidentiat interul stanga Tudor Botea, care a marcat 7 goluri, toate din actiune.
Diferenta de 11 goluri s-a consemnat si la final, 32-21. Locul Romaniei este totusi in „alta liga”, dar pentru asta, in primul rand, tricolorii sa-si propuna mai mult, sa aiba o dorinta si o determinare mai ridicata.

Romania – Kosovo 32-21 (15-7)
Iancu, Popescu; Asoltanei 6, Botea 7, G. Bujor 1, Cabut 2, Csog 1, Dumitru 2, Fenici 1, Fotache, Grigoras 4, Humet 3, Mocanu 4, Savenco, Simicu, Thalmaier 1

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2