SCANDALUL DE LA LUCIAN BLAGA – Ce spune Inspectoratul Școlar Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Acum câteva zile publicam un material despre nemulțumirile mai multor părinți după ce au aflat că ai lor copii au fost transferați, fără să fie întrebați, în altă unitate școlară. Părinții au trimis o plângere conducerii unității de învățământ, dar și Ministerului Educației, cerând să se revină asupra deciziei luate de conducerea școlii mai sus amintite fără consultarea părinților.

„Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Baia Mare este cel care a hotărât ca elevii din cele două formațiuni de studiu, înscriși în clasa pregătitoare începând cu anul școlar 2021-2022,  să învețe în două săli de clasă puse la dispoziția acestora la Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Baia Mare. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș a fost informată cu privire la această hotărâre și analizează modul în care poate fi soluționată situația astfel încât să fie rezolvată, în primul rând, în beneficiul copiilor și al părinților”, – a fost răspunsul transmis Ziarmm.ro de către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Vă reamintim că tot scandalul a plecat de la faptul că Școala Gimnazială „Lucian Blaga” ar fi anunțat prin intermediul siteului propriu faptul că a decis ca elevii claselor pregătitoare A și F să desfășoare cursurile aferente anului școlar 2021-2022 în cadrul Școlii Gimnaziale „Ion Luca Caragiale”. Părinții copiiilor vizați de mutare au decis că nu este normal așa ceva și au formulat o contestație împotriva acestei decizii considerate abuzive, cerând „anularea respectivei decizii și a tuturor consecințelor ce decurg din aceasta, inclusiv a măsurii de relocare într-o unitate școlară aflată la o distanță semnificativă de adresa de domiciliu și locuința copilului precum și asigurarea faptului că elevii acestor două clase vor efectua cursurile aferente clasei pregătitoare în incinta Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Baia Mare, în conformitate cu dispozițiile legale incidente în materie și cu respectarea dreptului la educație al fiecărui copil copil din clasele pregătitoare”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

 1. Ruxandra Diaconeasa

  Din pacate, ISJ se afla in „eroare”. Nu exista nicio hotarare a Consiliului de administratie prin care acest organ sa decida relocarea la Scoala Caragiale. De abia in sedinta de ieri a Consiliului s-a pus in discutie, pentru prima data, acest subiect.

  Reply
  1. Suzi

   Costin Hendea Minodora cea mai incompetenta șefă a ISJ MARAMUREȘ, de când a fost numită numai probleme prin școlile din județ, ori careva din inspectorii îi sapă groapa doamnei șefe ?

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2