Se suspenda cursurile in clasa in care exista minimum trei cazuri de gripa. Decizia a fost luata de Ministerul Educatiei si Cercetarii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Educatiei si Cercetarii a transmis inspectoratelor scolare judetene o nota cu masurile obligatorii pe care unitatile de invatamant trebuie sa le aplice pentru prevenirea imbolnavirilor in colectivitatile de prescolari si elevi, informeaza MEC.

Printre acestea se gaseste si masura prin care se suspenda cursurile la clasa/grupa (gradinita) in cazul in care exista minimum 3 cazuri de gripa. Conform comunicatului de presa emis de Ministerul Educatiei si Cercetarii, unitatile de invatamant trebuie sa se asigure de urmatoarele:

1. Realizarea zilnica a triajului elevilor de catre personalul medical din unitatile de invatamant la inceputul fiecarui schimb.
2. In cazul aparitiei de minimum trei cazuri de gripa confirmate intr-o clasa de elevi/grupa de copii, cursurile clasei/grupei respective se vor suspenda. Focarul va fi raportat si Directiei Judetene de Sanatate Publica/Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti.
3. In cazul absentei timp de trei zile, consecutiv, a peste 20% dintre elevii unei unitati de invatamant din cauza gripei confirmate, cursurile unitatii de invatamant se vor suspenda.
4. Realizarea dezinfectiei unitatii de invatamant.
5. Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfectia spatiilor de invatamant.
6. Pentru toti copiii si elevii se vor asigura toate conditiile pentru respectarea normelor de igiena, mai ales in timpul pauzei de masa. Se vor asigura obligatoriu apa si sapun in unitatile de invatamant, iar cadrele didactice se vor asigura de respectarea masurilor de igiena personala si colectiva:
• Spalarea pe maini ori de cate ori este cazul (inainte si dupa masa, dupa folosirea toaletei, la venirea acasa etc.)
• Spalarea sub jet puternic de apa a fructelor si legumelor
• Consumul de apa doar din surse sigure/autorizate
7. Amanarea, pe cat posibil, a manifestarilor sportive, culturale etc., pentru a preveni aglomerarea si pentru limitarea transmiterii infectiilor respiratorii.
8. Revenirea in colectivitate a copiilor se va realiza obligatoriu cu adeverinta medicala.

Totodata, Ministerul Educatiei si Cercetarii recomanda o colaborare stransa intre cadrele didactice si parinti in vederea identificarii din timp a semnelor de imbolnavire si adoptarii masurilor de prevenire a imbolnavirilor in colectivitate.

“Unitatile de invatamant si inspectoratele scolare judetene vor colabora indeaproape cu personalul din cadrul Directiilor Judetene de Sanatate Publica in vederea limitarii imbolnavirilor in randul colectivitatii scolare. De asemenea, inspectoratele scolare judetene au obligatia de a informa zilnic Ministerul Educatiei si Cercetarii pana la ora 10.00 si intre orele 14.00-16.00, cu privire la toate situatiile de imbolnaviri aparute si la numarul unitatilor de invatamant care isi suspenda cursurile integral/partial din aceasta cauza” se precizeaza in comunicatul MEC.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2