ȘEDINȚĂ BUGET – Contre între primar și un USR-ist pe tema banilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Votarea bugetului Băii Mari a fost doar o formalitate având în vedere majoritatea din Consiliul Local. Lucrurile au decurs normal, liberalii au depus o serie de amendamente prin care solicitau majorarea unor sume pentru anumite obiective, însă totul s-a schimbat când a luat cuvântul consilierul local USR, Bogdan Hodorogea. Acesta a cerut consilierilor locali alocarea unor sume mai mari de bani pentru realizarea Planului Urbanistic General al Băii Mari, bani mai mulți pentru reabilitarea Pieței Izvoarele, dar și pentru amenajarea acelor 20 de parcări supraterane despre care s-a tot vorbit. Hodorogea a fost făcut chiar și „prost” la un moment dat de către edilul Băii Mari, care a și părăsit sala de ședințe o perioadă și a revenit. 

„Planul Urbanistic General este expirat de peste 10 ani, dacă nu mă înșel. Prin acest proiect de investiții dorim să se aloce restul de alocat și să fie luați de la Bunuri și Servicii, adică din cheltuiala banului public să îl ducem spre normalitate. Toată lumea așteaptă acest PUG. De 10 ani de zile le promiteți băimărenilor un PUG. Mai departe, extindere Parc Regina Maria, dorim să se aloce 400 mii lei, o sumă infimă și să fie luați de la Bunuri și Servicii. Vrem să fie alocați bani pentru proiecte. Startarea cu 10.000 pentru parcul industrial nu e suficient, vrem alocarea de sume suplimentare pentru acest obiectiv. Dorim alocarea a 500.000 lei pentru alocarea acestui parc industrial Phoenix. Rețeaua de parcări publice, aici văd 10.000 lei pe parcare, evident că e sumă insuficientă. Propunem alocarea de 4 milioane de lei pentru aceste parcări, adică să și facem ceea ce promitem”, a spus Hodorogea.

Consilierul local al USR atrăgea atenția asupra faptului că marea majoritate a proiectelor care sunt propuse a se realiza în acest an sunt finanțate cu doar 10% din valoare, ceea ce înseamnă că nu se vor realiza. USR-istul a vorbit despre parcările supraterane care nu se vor face având în vedere alocările financiare. S-a cerut reducerea cheltuielilor de funcționare și alocarea unor sume mai mari de bani pentru investiții. În cele din urmă amendamentele propuse de USR-ist au căzut, dar aceleași amendamente au fost propuse ulterior de edil și au trecut, inclusiv cu votul USR-iștilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole