ȘEDINȚĂ LA PREFECTURĂ – Problemele lăsate de minerit, în atenția prefectului Rudolf Stauder

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
La inițiativa prefectului Rudolf Stauder a avut loc azi, 12 aprilie, o ședință de lucru la care au participat reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Maramureș, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș, Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș, CNMPN Remin S.A, respectiv Conversmin S.A.
Potrivit declarațiilor făcute de prefectul Rudolf Stauder, Institutia Prefectului a solicitat actualizarea soluțiilor pentru ecologizarea iazurilor de decantare a sterilului de flotație, proiectarea și construirea unor stații pentru epurarea apelor de mină, respectiv, modernizarea celor existente, respectiv refacerea lucrarilor de ecologizare degradate.
În cadrul ședinței, s-a stabilit necesitatea prioritizării finanțării investițiilor în raport cu cele mai stringente probleme ce afecteaza mediul în județul Maramureș. În speță, este cazul începerii lucrarilor de ecologizare la iazurile, Bozânta și Tauții de Sus si de refacere a unor lucrări degradate la iazul Novăț”, a arătat Stauder.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut autorităților responsabile cu ecologizarea obiectivelor miniere respectiv cu protectia mediului să vină în termen de două săptămâni cu soluții clare la aceste probleme. Ulterior, acestea vor fi susținute de autoritățile județene pentru a fi aduse la cunoștința autorităților centrale pentru identificarea si alocarea surselor de finanțare necesare.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole