Senatorul Dan Ivan: ”Nu fiți grobian, dle. Cherecheș!”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ”derapează” grav de la normele de bun simț dând dovadă de grobianism în relația cu consilierii locali și cu băimărenii.
Ultima ședință a Consiliului Local al municipiului Baia Mare, desfășurată în data de 23 aprilie, a avut pe ordinea de zi aprobarea Bugetului pentru anul 2021. O ședință cu dezbateri aprinse pe acest subiect și asta în mare parte din cauza faptului că procedura de consultare publică și cu formațiunile politice reprezentate în Consiliul Local a fost un simulacru.
Pentru că vocea colegilor mei din Consiliul Local nu a fost ascultată în cadrul acestui proces consultativ de schițare a bugetului local, aceștia au profitat de dreptul lor de a depune amendamente și de a preciza încă o dată, public, care sunt prioritățile USR PLUS pentru Baia Mare.
Răspunsul primarului Cătălin Cherecheș la intervenția liderului de grup al consilierilor USR PLUS a fost: ”Știu că ești un prost!”. După care continuă: ”(…) definiția e simplă (…) a celor 20% pe care îi reprezentați. Adică sunt răi, proști și puturoși.”
Dacă nivelul de bun simț nu-i permite dlui. Cherecheș să aibă un comportament civilizat în cadrul ședințelor publice ale Consiliului Local, vin cu două propuneri:
• modificarea ”Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului Local al Municipiului Baia Mare” la art.38, alineatul 3, prin adăugarea primarului la lista celor care ”trebuie să se supună regulilor de curtoazie şi disciplină, să nu utilizeze telefonul mobil pentru conversaţii şi să nu folosească expresii injurioase, ofensatoare ori calomnioase ”.
• modificarea Codului Administrativ astfel încât primarii să respecte aceleași reguli ca și consilierii locali la ședințele de consiliu local și să poată fi sancționați în același mod pentru nerespectarea regulilor, de către președintele de ședință.
Domnule primar, colegii mei îi reprezintă pe cei 6.109 băimăreni care și-au exprimat votul pentru consilierii Alianței USR PLUS, iar atunci când îi faceți ”proști” pe consilieri, de fapt îi faceți ”proști” pe toți cetățenii care le-au acordat votul.
Votanții noștri nu sunt nici ”răi”, nici ”proști”, nici ”puturoși”!  Sunt pur și simplu băimăreni care merită respectul cuvenit din partea primarului aflat în funcție.
Datorați scuze publice atât electoratului USR PLUS cât și consilierilor locali pe care în mod direct i-ați jignit.
Dan Ivan, senator USR Maramureș
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2