Senatorul Severica Covaciu propune o educatie solida in domeniul ecologiei (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Senatorul PMP de Maramures, Severica Covaciu, propune o educatie solida in domeniul ecologiei. In acest sens, parlamentarul a adresat o interpelare ministrului Educatiei, Monica Anisie, si ministrului Apelor si Padurilor, Costel Alexe.

Ea spune ca este necesara cultivarea sensibilitatii fata de mediul inconjurator.

„Este binecunoscuta faptul ca unul dintre cele 11 obiective ale Uniunii Europene pentru tineret, formulate in urma dialogului structurat 2017-2018 este o Europa verde, durabila.

De altfel, in marea majoritate a tarilor europene, educatia pentru mediu si dezvoltare durabila face parte integranta din sistemul educatiei nationale inca de la gradinita, fiind cunoscuta ca componenta educationala esentiala in formarea competentelor civicice si morale in raport cu mediul in care traim in prezent.

In aceeasi ordine de idei, legea Educatiei Nationale in vigoare stipuleaza faptul ca educatia si formarea profesionala au ca finalitate principala formarea competentelor necesare cultivarii sensibilitatii fata de problematica umana, fata de valorile moral-civice si a respectului pentru natura si mediul inconjurator natural, social si cultural”, a spus Severica Covaciu.

In interpelarea adresata, senatorul Severica Covaciu a intrebat-o pe ministrul Educatiei daca are in vedere remedierea acestei lacune si daca acest tip de educatie va fi implementat incepand cu anul scolar 2020-2021.

Totodata, ea a solicitat ministrului Mediului realizarea unei infrastructuri pentru acitvitati practice.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole