Senatorul Severica Covaciu solicita redeschiderea targurilor de animale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Senatorul PMP de Maramures, Severica Covaciu, solicita autoritatilor competente redeschiderea targurilor de animale, dat fiind faptul ca producatorii locali si micii fermieri se afla in imposibilitatea de a vinde sau a cumpara animale.

In plus, parlamentarul considera ca focarele de pesta porcina au mai scazut.

„La nivelul intregii tari, in ultimii ani, targurile de animale au fost inchise, producatorii locali, micii fermieri, aflandu-se in imposibilitatea de a vinde sau a cumpara animale, fapt care le perturba in mod evident activitatea. Acesta este motivul pentru care agricultorii au cerut in repetate randuri redeschiderea oboarelor traditionale.

Avand in vedere faptul ca focarele de pesta porcina africana au scazut in umar si intensitate, constatandu-se o reducere a impactului acestui virus asupra efectivelor de animale, va pun in vedere a supune analizei posibilitatea redeschiderii targurilor respective, redand agriculturii de subzistenta sansa pentru care producatorii locali trudesc din greu”, a spus Severica Covaciu, intr-o interpelare adresata lui Robert Viorel Chiveanu, secretar de stat al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2