Sorina Pintea este audiata la aceasta ora de procurorii DNA din Bucuresti. Plicul cu bani a fost lasat unei femei care se afla pe holul spitalului

ACTUALIZARE Sorina Pintea a fost dusa in cursul noptii de ieri la DNA Bucuresti. Procurorii o audiaza la aceasta ora. Ieri au fost facute perchezitii in biroul acesteia care se afla in cadrul Spitalului Judetean “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare.

Jurnalistii de la adevarul.ro spun ca un individ ar fi lasat ieri un plic cu bani unei femei dupa care ar fi anuntat procurorii DNA: “Conform surselor apropiate anchetei, un individ ar fi mers la biroul fostului ministru al Sanatatii, unde ar fi discutat despre contracte de servicii medicale si produse de curatenie pentru spital. Dupa ce ar fi parasit biroul Sorinei Pintea, acesta ar fi lasat pe hol un plic de bani unei femei si ar fi anuntat procurorii ca banii au ajuns la angajata aflata pe hol. Banii nu au ajuns în biroul lui Pintea sau în mâna acesteia. Barbatul i-ar fi spus angajatei pe hol ca plicul este pentru doamna Pintea, dupa care ar fi venit procurorii, relateaza sursa apropiata anchetei.”

Revenim cu detalii.

Vineri, 28 februarie 2020

La aceasta ora, 18.56, procurorii DNA se afla in biroul managerului Sorina Pintea, la Spitalul Judetean “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare. Surse ZiarMM.ro spun ca acestia ar avea intrebari referitoare la un contract de achizitie-echipamente. Deocamdata se fac cercetari la fata locului, iar Pintea inca nu a fost retinuta de anchetatorii DNA structura centrala.

Surse apropiate ZiarMM.ro spun ca aceste investigatii nu sunt facute pentru perioada in care aceasta a fost ministru al Sanatatii, ci are legatura cu achizitionarea in regim de urgenta a unor echipamente pentru COVID-19. Sorina Pintea ar fi acuzata de luare de mita. Repetam, aceste date au fost preluate de la surse apropiate ZiarMM.ro. Vom vedea ce va comunica Directia Nationala Anticoruptie.

ACTUALIZARE ora 19.26

Potrivit Agerpres: “Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare, fostul ministru al Sanatatii Sorina Pintea, ar fi fost prins in flagrant de procurorii DNA in timp ce primea o suma de bani drept mita in biroul sau din unitatea medicala pe care o conduce, potrivit unor surse judiciare. Sursele citate precizeaza ca suma ar fi fost data in vederea incheierii unui contract de achizitie a unor produse medicale. Pintea urmeaza sa fie adusa la Bucuresti pentru audieri.”

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Provocator

    Și eu am dat un plic vecinului să-l dea lui Orban. Unde e dna că nu i-am văzut la Orban?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1