SPITAL JUDEȚEAN BAIA MARE – A treia prelevare de organe din acest an

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare s-a realizat o nouă prelevare de organe, cea cu numărul 3 din acest an. De data aceasta trei persoane au primit șansa la o nouă viață, în urma gestului unei familii îndurerate care a găsit puterea să dăruiască speranță unor semeni necunoscuţi, aflați în suferință.
„Echipa de prelevare ficat a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, a adus speranţa pentru un alt pacient critic, a cărui unică şansă la viaţă era un transplant hepatic. Intervenţia salvatoare a fost realizată de echipa de chirurgi condusă de Dr. Doina Hrehoreţ, cu suportul indispensabil al echipei ATI, condusă de Dr. Cristina Martac. Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Andrei Tomuţă. Astfel, 2 pacienţi aflaţi în suferinţă de mai mulţi ani au primit şansa la o viaţă mai bună în urma intervenţiilor de transplant renal, realizate de echipele de transplant ale ICUTR Cluj, conduse de Dr. Silviu Moga şi Dr. Dan Enache”, precizează conducerea unității sanitare amintite.
Se aduc, cum este și firesc, mulțumiri echipei de coordonare a SJUBM – Dr. Andrei Mureşan, Dr. Adriana Stoicovici, As. Adela Mirela Botos, „prima verigă în lungul lanţ de la suferinţă la speranţă, care a avut dificila şi emoționanta misiune de a fi alături de rudele îndurerate”.
Solidaritatea şi dragostea faţă de semeni, tăria de a lua decizii foarte grele, munca responsabilă şi efortul colectiv fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Suntem profund recunoscători faţă de toţi cei care reuşesc să aducă speranţa pentru viaţă: donator, familia acestuia și echipele medicale. Pentru ca acest «lanț al vieții» să fie posibil, a fost nevoie de acceptul familiei celui decedat. Transmitem sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei donatorului care a găsit puterea de a transforma propria durere în speranţă pentru alții. Respect şi recunoştinţă pentru munca tuturor echipelor medicale implicate în această luptă pentru viaţă”, a adăugat Managerul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, Oros George Alexandru.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu