septembrie 19, 2021

Spotify a trecut pe profit în primul trimestru, iar numărul utilizatorilor plătitori a ajuns la 158 de milioane

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Platforma de streaming audio Spotify a raportat miercuri un profit net în primul trimestru al acestui an precum şi o creştere semnificativă a numărului de utilizatorilor plătitori graţie lansării pe mai multe noi pieţe, informează AFP, transmite AGERPRES.

Compania suedeză a precizat că în primul trimestru al acestui an a înregistrat un profit net de 23 milioane de euro, acesta fiind al cincilea profit trimestrial raportat de Spotify după ce a devenit o companie publică în 2018. Veniturile au crescut cu 16% în ritm anual până la 2,15 miliarde euro, iar 90% din venituri au provenit de la abonaţi şi doar 10% din publicitate.

La finele lunii martie, numărul utilizatorilor activi a ajuns la un total de 356 milioane, iar numărul utilizatorilor plătitori a crescut cu 21% până la 158 de milioane.

În luna februarie a acestui an, Spotify a informat că a intrat pe mai mult de 80 de noi pieţe, cu o populaţie combinată de un miliard de locuitori, inclusiv ţări cu o populaţie numeroasă precum Nigeria, Pakistan şi Bangladesh. În acest moment, Spotify este prezent în majoritatea ţărilor lumii, aproape 170 de ţări.

Spotify nu a înregistrat niciodată un profit net anual, în pofida succesului său pe piaţa de muzică online. Anul trecut, pierderile Spotify s-au triplat până la 581 milioane de euro. În ultimii ani Spotify a investit puternic în podcasturi pentru a deveni destinaţia preferată a creatorilor de podcasturi.

Pentru al doilea trimestru al acestui an, Spotify se aşteaptă să ajungă la 366-373 de milioane de utilizatori activi şi la 162-166 de milioane de utilizatori plătitori.

Separat, co-fondatorul şi directorul general de la Spotify, Daniel Ek a atras atenţia asupra sa după ce şi-a exprimat interesul în cumpărarea clubului de fotbal Arsenal, chiar dacă proprietarul american Stan Kroenke a spus că clubul nu este de vânzare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2