Starea de urgenta, o masura absolut necesara pentru combaterea epidemiei de coronavirus

Romania intra de astazi in stare de urgenta, masurile ce vor fi luate urmand sa fie dedicate exclusiv combaterii epidemiei. Perioada starii de urgenta va fi de 30 de zile, iar posibilitatea prelungirii depinde de evolutia epidemiei de coronavirus.

”Aceasta stare de urgenta va face posibila alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. In acest fel, Guvernul va avea posibilitatea sa aloce mai multi bani domeniului sanatatii, mai multi bani pentru medicamente, mai multi bani pentru aparatura medicala absolut necesara. In acelasi fel, aceasta situatie va permite sa se realizeze achizitii intr-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punand astfel la dispozitia Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona in modul cel mai eficient criza generata de coronavirus.”, a explicat situatia presedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a precizat ca odata cu declararea starii de urgenta este posibila plafonarea preturilor la unele medicamente, masti, manusi sau dezinfectanti precum si posibilitatea unor restrictii care in momentul de fata nu ar fi prevazute.

„Nu exista riscul de a fi folosita situatia de urgenta pentru a limita drepturi fundamentale, vom fi extrem de precauti in limitarea lor.”, a subliniat el.

Odata cu declararea starii de urgenta scolile vor ramane inchise si in aceasta perioada.Astfel, pana dupa Paste scolile sunt inchise.

,,E important sa respectam cu strictete toate masurile anuntate de autoritati pentru ca acestea vizeaza exclusiv combaterea epidemiei de coronavirus. Nu trebuie luate in serios fake news-urile sau exagerarile care sunt lansate zilele acestea in spatiul public cu scopul de a induce teama si panica in randul cetatenilor. Declararea starii de urgenta ne va ajuta sa punem in aplicare mai repede masuri importante pentru a combate aceasta epidemie. Sa fim responsabili, sa ne informam doar din surse oficiale si vom reusi sa depasim aceasta criza care afecteaza deja extrem de grav intreaga Europa.”, a declarat Ionel Bogdan, presedinte PNL Maramures si secretar de stat in Cancelaria Prim-Ministrului.

PNL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1