STATISTICĂ OFICIALĂ – Marile orașe ale Maramureșului, pline de bolnavi COVID

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O simplă privire aruncată peste datele oferite de Direcția de Sănătate Publică la zi referitoare la cazurile de COVID ne arată că cele mai multe dintre cazurile confirmate le avem în acest moment în orașele mai mari din județ. Un lucru pe undeva firesc, dat fiind numărul mare de persoane care locuiesc la orașe. Însă sunt într-adevăr și două comune, Recea și Moisei (una din cele mai mari din județ, alături de Poienile de sub Munte), care au trecut și ele de 100 de cazuri de coronaviurus confirmate în 14 zile.

Însă, evident că cele mai multe cazuri le avem în Baia Mare (2458 în 14 zile), urmat de Baia Sprie, cu 251 de cazuri, Tăuții Măgherăuș, cu 137, Târgu Lăpuș-ul are 142 de cazuri, Sighetu Marmației a depășit 400 de îmbolnăviri, Borșa are acum 204 cazuri, respectiv Vișeu de Sus, cu 111 imbolnăviri. Sub 100 de cazuri avem în orașele Seini, Cavnic, Șomcuta Mare, Săliștea de Sus și Dragomirești. Comuna din județ cu un singur bolnav de COVID este Boiu Mare. Avem două comune care mâine vor trece de 20 la rata de infectare la mia de locuitori, respectiv Ardusat și Sălsig. Vin tare din urmă Recea, Baia Mare, Cavnic, Groși, Fărcașa.
Județul nostru a ajuns la 41.012 cazuri de COVID de lșa debutul pandemiei, cu 863 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, de unde rezultă o rată de infectare de 11,39 la mia de locuitori.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole