SURPRIZELE RECENSĂMANTULUI – Două localități din Maramureșul Istoric scriu istorie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

S-a finalizat Recensămantul Populației și Locuințelor la finele lunii iulie în Maramureș. Iar datele finale, care ar putea fi disponibile la finele anului, ar putea aduce o serie de surprize la care poate nu s-a gandit nimeni. Una din ele ar putea fi faptul că Borșa ar putea deveni, după Baia Mare, al doilea oraș din județ ca număr de populație, întrecand astfel și municipiul Sighet.

„Urmează o perioadă de analiză a datelor, se fac controale încrucișate. De exemplu, la Sighet s-a estimat o populație de cca 34.000 de oameni, dar avem undeva, conform datelor provizorii, la 27-28 mii de persoane. Repet, sunt date provizorii, acum se face analiza datelor obținute din teren, cifrele sunt în schimbare. Ca probleme, unii nu au deschis ușa recenzorilor, alții au fost cam nervoși, dar în general nu am avut probleme deosebite. Datele sunt în prelucrare și se schimbă de la o zi la alta. Trebuie să vedem că nu avem dubluri și alte cele.

Apoi avem diverse situații. Sunt mulți din Baia Mare care și-au luat case langă Baia Mare, zone gen Recea sau Săsar, dar care au domiciliul tot pe Baia Mare, deși ei locuiesc tot în Săsar sau Recea sau Groși. Acum datele s-au luat după reședință, adică unde stat efectiv”, spune, pentru ziarmm.ro, Ioan Florin Roman, directorul Direcției Județene de Statistică.

O posibilă concluzie care s-ar putea trage pană acum este că zonele limitrofe din jurul Băii Mari ar putea crește ca număr al populației. Posibile surprize, Moiseiul a trecut de 10.000 de locuitori, iar orașul Borșa a ajuns mai mare ca Sighetu Marmației, ca număr de locuitori. Încă un lucru care urmează a fi confirmat sau infirmat – foarte multe locuințe din județ sunt nelocuite.

Mai spunem că pentru ancheta post-recensămant au fost alese Rona de Sus și Baia Mare, în aceste două zone verificările fiind în plină desfășurare.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole