Telefonul Copilului – 119 este funcțional și în județul Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1

Serviciul de Telecomunicații Speciale a lansat miercuri numărul special, 119, dedicat apelurilor care semnalizează violența împotriva copiilor. Apelând 119 pot fi raportate cazurile de abuz, exploatare, neglijare, precum și cele de violență asupra copiilor.

Linia telefonică poate fi apelată gratuit, 24 de ore din 24. La 119 poate suna oricine – copiii care se simt abuzați, dar și persoanele care au cunoștință despre situații în care copiii sunt abuzați în orice fel.

Cu ajutorul STS a fost realizată o interconexiune între apelul de urgență 112 și Telefonul Copilului, pentru a se putea interveni în cazul în care viața unui copil e pusă în pericol, transmite CJ Maramureș.

Ionel Bogdan, președinte Consiliul Județean Maramureș: ”În Maramureș, la acest număr de telefon vor răspunde consilieri din cadrul Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului, iar în situațiile în care este necesară intervenția imediată a Poliției sau a echipajelor medicale, aceștia vor alerta Serviciul de urgență 112.
Un astfel de telefon unic la nivel național este util, este un instrument de succes în multe țări europene preocupate de starea fizică și emoțională a copiilor.”

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole