„Tinerii dezbat”: În 3 iunie, în județul Maramureș are loc Olimpiada Națională de argumentare, dezbatere și gândire critică (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În data de 3 iunie, la nivel județean va avea loc Olimpiada Națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”.

”La data de 3 iunie, la nivel județean vom avea competiția Olimpiada Națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”. Ministerul Educației ne-a transmis moțiunile care vor fi propuse pentru etapa județeană atât pentru secțiunea începători, cât și pentru secțiunea avansați”, a spus Ligia Duruș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Conform edu.ro, „Tinerii dezbat” este o olimpiadă naţională care promovează valorile culturale și etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală și contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de gândire critică și de comunicare rațională în spaţiul public, precum şi la formarea şi dezvoltarea atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială.

Practica dezbaterilor îi pregăteşte pe tineri să acţioneze coerent, să investigheze şi să analizeze probleme importante ale lumii contemporane, să fie critici şi constructivi în abordările asupra unui subiect.

Detalii în video.

Vlad HERMAN

Video: Călin OȘAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2