TREBUIE ACORDUL ȘEFULUI DE OCOL – Intrarea în păduri se face după reguli noi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Reguli noi stabilite de autorități pentru intrarea oamenilor în pădurile din județ. Asta înseamnă că nu mai ai voie să intri în pădure fără să anunți șeful de ocol, iar dacă o faci atunci o faci pe raspunderea ta, iar în plus riști și să fii amendat.

„Din septembrie 2020, un amendament la Codul Silvic spune clar că accesul public pedestru și cu bicicleta este permis pe răspunderea celui care intră în pădure numai în zonele amenajate, pe trasee și poteci marcate corespunzător, pe drumurile forestiere și în pădurile cu funcții de protecție predominant social. În ceea ce privește accesul public în fond forestier național cu autovehicule, ATV-uri, motociclete sau mopede, acesta este interzis. Excepție fac activitățile sportive, de recreere și de turism organizate care se pot practica pe drumurile forestiere sau pe trasee special amenajate și omologate, dar numai cu acordul șefului de ocol silvic în cazul administrării pădurii, sau acordul proprietarului, cu avizul șefului de ocol silvic, în cazul asigurării serviciilor silvice.

Legiuitorul a stabilit practic, din septembrie anul trecut, cum se intră în pădure. ONG-urile și asociațiile sportive pot veni la Ocolul Silvic solicitând traseele dumnealor, iar apoi se stabilește traseul, să nu fie prin arii naturale protejate, să nu fie prin fonduri de vânătoare, să deranjăm vânatul, să nu fie prin plantații nou-înființate. Soluții sunt și se găsesc trasee cunoscute de ambele părți. Exploatările forestiere sunt o mare problemă, care, din punct de vedere statistic, sunt cele mai periculoase activități pentru necunoscătorii zonelor montane. Se intră pe răspunderea celui care intră în pădure, deși sunt atenționări afișate pe indicatoare. Oamenii trebuie să fie atenți la aceste marcaje, ca să nu avem probleme”, a declarat Mihai Leșan, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Maramureș.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2