Turcia insistă că Suedia şi Finlanda trebuie să facă mai mult pentru a putea intra în NATO

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul de externe turc Mervlut Cavusoglu a declarat marţi că ţara sa sprijină intrarea în NATO a Suediei şi Finlandei, dar a insistat că ambele ţări mai au încă de făcut paşi concreţi pentru a îndeplini cerinţele Turciei pentru ca această ţară să-şi dea acordul pentru integrarea lor, transmite EFE, informează AGERPRES.

”Vedem că au fost făcuţi unii paşi importanţi. S-a ridicat embargoul asupra armelor împotriva Turciei. La 8 noiembrie, premierul suedez a sosit la Ankara”, a declarat Cavusoglu într-o conferinţă de presă.

În acelaşi timp, Cavusoglu a menţionat că aşteaptă o vizită la Ankara a ministrului de externe finlandez şi o declaraţie a Finlandei privind ridicarea embargoului asupra armelor în privinţa Turciei.

Şeful diplomaţiei turce a declarat că, în orice caz, ţara sa are ”mai puţine probleme cu Finlanda” şi a subliniat că Suedia ”trebuie să ia măsuri mai concrete, cum ar fi îngheţarea activelor teroriste şi extrădarea criminalilor în Turcia”.

În acest context, Cavusoglu a adăugat că un suspect bănuit că ar face parte din organizaţia ilegală Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), predat Turciei de către Suedia săptămâna trecută, nu se afla pe lista Ankarei de persoane căutate.

”Extrădarea acestei persoane este importantă pentru Turcia. Această persoană nu era pe lista noastră”, a spus Cavusoglu, care a precizat că îngheţarea activelor altor persoane se numără printre cerinţele importante.

Turcia este, împreună cu Ungaria, ultima ţară din NATO care încă nu a ratificat intrarea Suediei şi Finlandei în alianţa nord-atlantică, solicitată de cele două ţări scandinave după invazia rusă în Ucraina, la 24 februarie.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole