Un nou protest al pensionarilor de la IPEG. Deputatul Durus cere audienta la Ministerul Muncii

Reclame home 1
Reclame home 1

Dupa zeci de actiuni de protest si promisiuni neonorate de fostul ministru din Guvernul PSD, Marius Budai, pensionarii de la IPEG au iesit din nou in strada. Oamenii reclama tratamentul discriminatoriu al legii, care i-a impiedicat sa aiba pensii majorate.

S-a creat o dubla masura intre salariatii care au prestat aceeasi activitate, dar care au lucrat perioade diferite la IPEG. De exemplu, cei care s-au pensionat inainte de 2001 si care pana la inchiderea IPEG au reusit sa aiba un stagiu complet de cotizare de 20 de ani pentru grupa I – subteran, executati integral in cadrul IPEG, beneficiaza de recalcularea pensiei in baza Legii 221/2018, fiind considerati pensionati cu grupa speciala. In schimb, angajatii care au lucrat, spre exemplu, doar 15 ani in IPEG, iar dupa inchiderea acesteia si-au completat stagiul de cotizare lucrand in exploatare miniera, nu li se mai considera fractia lucrata la IPEG ca grupa speciala.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, parlamentarul USR, Vlad Emanuel Durus, a depus un proiect de lege de amendare a situatiei create si a cerut fostului ministru emiterea unui ordin prin care sa rezolve problema celor aflati in plata. Dezinteresul a impiedicat gasirea unei solutii urgente. Instalarea Guvernului Orban a deschis calea unei noi interpelari formulate de deputatul Durus catre ministrul Violeta Alexandru. In raspunsul oferit, ministrul vorbeste de un proiect de ordonanta de urgenta care se afla in procedura de avizare. „MMPS a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta care cuprinde reglementari cu privire la persoanele care au desfasurat activitati miniere, in subteran, din cadrul unitatilor de prospectiuni si exploatari geologice, proiect care, dupa procedura de avizare externa, va fi supus aprobarii”.

Luni, 20 ianuarie a.c., vicepresedintele Camerei Deputatilor, Vlad Emanuel Durus, a formulat o solicitare de audienta catre Ministrul Muncii, in problema pensionarilor de la IPEG. In cazul unui raspuns favorabil, deputatul va invita sa i se alature in audienta pe unul dintre pensionarii de la IPEG.

Biroul comunicare, Cabinet parlamentar Deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole