Un studiu al cercetătorilor americani arată că 90% dintre persoanele infectate cu coronavirus au păstrat “un răspuns imunitar robust” pentru cel puțin opt luni, după boală

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Revizuirea probelor de sânge pentru aproximativ 200 de pacienți a arătat că mai multe elemente ale sistemului imunitar (nu doar anticorpi) au continuat să fie eficiente în procesul de recunoaștere a virusului și de contracarare a acestuia, informează biziday.

Corpul uman pare să păstreze o memorie a virusului și este pregătit să genereze rapid un contraatac coordonat de anticorpi și de celule T, în cazul în care acesta este expus din nou contactului cu coronavirusul.

„Există o mulțime de brațe diferite ale sistemului imunitar care recunosc virusul. Chiar dacă apare o mutație, virusul nu ar putea scăpa de toate”, a spus Daniela Weiskopf, coautor al studiului și cercetător la Institutul de Imunologie La Jolla.

Studiul arată că, după opt luni, majoritatea persoanelor care au fost infectate cu coronavirus și s-au recuperat par să aibă o imunitate relativ stabilă. După boală, răspunsul imunitar al corpului crește treptat, atinge un vârf și poate rămâne acolo pentru o perioadă mai lungă de timp.

Autorii studiului sunt de părere că descoperirile lor s-ar aplica atât noii tulpini din Marea Britanie, cât și variantei comune de coronavirus, pentru că răspunsul imun vizează sute de părți diferite ale virusului, dintre care doar câteva sunt afectate de mutațiile observate până acum. Virusul ar avea nevoie de un număr extraordinar de mare de mutații pentru a evita imunitatea naturală sau pe cea indusă de vaccin.

Totuși, cercetătorii nu au avut cum să determine deocamdată durata exactă a imunității, deoarece noul coronavirus circulă de-abia de un an. Cele mai vechi exemplare studiate de echipa La Jolla au fost obținute în urmă cu aproximativ nouă luni.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *