Unghiile la control! Ce ascunde șefa unui club sportiv, protejata inspectorului școlar general. Întrebări cu răspuns evident

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mai multe e-mailuri primite pe adresa redacției ne determină să adresăm conducerii Inspectoratului Școlar Județean Maramureș (ISJ), respectiv inspectorului general Minodora Hendea, o seamă de întrebări legate de Clubul Sportiv Școlar nr. 2 Baia Mare (CSS 2), pentru care directorul instituției, Alina Trifoi, sigur are răspunsuri. Numai că nu le prezintă public dintr-un motiv foarte simplu: o fac răspunzătoare de încălcarea legii, în diverse forme. Sigur, trebuie să vedem lucrurile într-un context mai larg, cele două fiind bune și vechi cunoștințe, iar lipsa de reacție a inspectorului general Minodora Hendea în fața neregulilor de la CSS2 semnalate în repetate rânduri de publicația noastră este explicabilă din acest punct de vedere. Doar explicabilă, nu și scuzabilă. Cu atât mai puțin având temei legal.

În contextul în care CSS2 este vizat de verificări din partea ISJ (după mai multe interpelări la adresa ministrului Educației pe tema unor abuzuri și flagrante încălcări ale legii la respectiva unitate de învățământ), cei care știu bine ce se ascunde în interiorul clubului spun că lucrurile au scăpat de sub control, directorul Alina Trifoi (numită în funcție prin decizia unică a inspectorului Minodora Hendea, în toamna anului trecut) arătând un flagrant dispreț față de lege și efectele încălcării acesteia.

Pentru cele două prietene, colege de bancă în clubul protejatelor PNL, avem câteva întrebări cu răspunsuri ușor de intuit.

 • De ce directorul Alina Trifoi acceptă ca în cadrul CSS 2 să existe profesori-antrenori plătiți fără să își țină cursurile, unii dintre aceștia având grupe fictive cu elevi scriși din pix cu cerneală frixion în registrele oficiale?
 • Știe că mai multe cadre didactice pe care le favorizează în detrimentul altora au o moralitate îndoielnică, provenind din rândul bătăușilor orașului? Știe că respectivii angajați ai clubului recurg la amenințări cu violență la adresa colegilor și a oricui se interesează de neregulile existente la CSS2?
 • Cum a putut participa la concursul pentru director Alina Trifoi, de vreme ce îi lipsesc studiile de specialitate, ea având doar diplomă de informatician?
 • Ce măsuri legale trebuia să ia după ce a ascultat înregistrarea audio în care antrenorul de box Claudiu Filip îl amenință pe unul dintre colegii săi, pe familia acestuia, precum și pe un redactor al ZiarMM? Oare s-a gândit că boxerul Filip este acum un exemplu de comportament pentru comunitate, după ce în urmă cu câțiva ani snopea în bătaie un comerciant de mașini second hand, într-un bar din Baia Mare? – VIDEO De aceea Filip este direct responsabil cu soluționarea cazurilor de bullying reclamate conducerii clubului?
 • Este adevărat că își cazează familia și diverși prieteni la cabana clubului din stațiunea Izvoare, în condițiile în care aceasta este rezervată strict sportivilor? Ce baza legală are pentru organizarea petrecerii de revelion la restaurantul de la Izvoare, la care au participat și persoane străine clubului?
 • Este adevărat că polițiștii rutieri au dreptate când spun că la volanul mașinii clubului cu numărul de înmatriculare MM 11 CSS, în timp ce vehiculul se afla în trafic, l-au observat de mai multe ori pe un bărbat ce nu are nicio calitate în cadrul unității de învățământ, însă semănând leit cu soțul directorului Alina Trifoi?
 • Cum i-a sancționat conducerea pe profesorii care au chefuit în cadrul clubului, în data de 21 decembrie, 2021, chiulind de la ore? Era și Alina Trifoi prezentă?
 • Cine a numit-o pe Alina Trifoi, profesor de informatică, în funcția de director administrativ al unui centru de excelență sportivă de interes național, cum este cel de rugby?

Sunt doar câteva din întrebările la care sistemul educațional maramureșean așteaptă răspuns.

Ciprian DRAGOȘ

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

8 Comments

 1. Vasile Mare

  Păi de ce s-a numit director la CSS2? Nu a fost selecţie prin concurs? Nu s-or fi înscrs nici un profesor de sport, antrenor sau manager în sport? Nu a ajuns cât timp a tot fost numit Negruţ? Continuă şi acum numirile politce? De aia nu avem sport şi sportivi!!!

  Reply
 2. performer

  Foarte adevarat fiecare punct , in ceea ce priveste condusul masinii clybuluinde catre sotul informaticiane va stau la dispozitie cu doua filmari , iarbin ceea ce priveste comisia de la interviul de evaluare a sirectorilor potvsa va spun ca Clonovsky Claudiubnubputea facevparte , cum nici la CSS nu poatevfi orofesir , transferul saubde la ciclulngimnazial fiind unul fals , acesta neavand masterat de specialitate , iarvdin comisiabde transfer a acestuia facand oarte si Mona MaiorvPasc , iar validarea dosarului de transfer Mircea Vanc . Sa fie coincidenta sau nu , dar comisia care a interveviato pe trifoi , a fist formata din trei ilegali : Pasca , Clonovskybsi Vank . ALOO DNA !!!

  Reply
 3. Liliana M.

  Documentat articol , dar cu bani clubului ce se intampla de deconturi fictive pentru competitii desfasurate unde sunt dublati sportivi pentru a putea fura bani ,bani care ajung si in alta parte la cei care protejeaza actuala conducere. Toate controalele de la ISJ Maramures sunt facute de forma sa fie mascate furturile de bani .

  Reply
 4. Ionica

  Tupeul pe care îl are Hendea se datorează spatelui PNL, iar nesimțirea lui Trifoi, Velea și Vanc este girată tot de Minodora. Dacă nu am trai într-un stat eșuat sau mafiot, astfel de personaje ar fi urmărite penal. Rușine PNL-ului care se preface ca nu știe și nu vede nimic, dar aceștia sunt vinovații în tot ce se întâmplă în ISJ MM începând cu 1.01.2020: cum sa o pui inspector general pe una care la disciplina pe care o preda nu a avut niciun fel de performanta, director la un club sportiv școlar de renume pe plan național și internațional pe o alta fără vreo competenta sau recomandare, doar ca are carnet galben și, maxima, sa îl iei pe omul de întreținere de la Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu și sa îl numești jurist la ISJMM. RUSINEEE!!!

  Reply
 5. Pt adevar

  În 6-7.04 are loc concursul de dosare pentru pretransferari, deja se știe ce scoli prind oamenii lui Hendea. Urmează concursul de jurist la isjmm, la care participa Dănuț Vellea, detașat actualmente de pe postul de tehnician de la CT Aurel Vlaicu, el semnând acte în continuare deși este candidat, el făcând o plângere anterioara în aceasta speță. El va fi și câștigătorul concursului, știe toată lumea.

  Reply
 6. Virgil

  Niste frustrati si sociopati. Cat vreti sa va mai faceti de ras. Voi chiar nu va dati seama ca nimeni nu va ia in seama? Gunoaielor si alcoolicilor .

  Reply
 7. Virgil

  INVESTIGATIE
  VIDEO “M-a așteptat în vestiar și mi-a spart nasul! Nu era meci să nu joc cu frică” » Numărul minorilor care susțin că au fost abuzați de antrenorul de prima ligă Virgil Rău a ajuns la 4!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole