VACCINARE – O nouă tranșă de vaccin Moderna sosește pentru imunizarea romanilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cantitatea livrată României constă în 355.200 doze de vaccin, transportul fiind asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse mâine în București pe cale terestră. Autoritățile de la nivel central spun că dozele vor fi depozitate la Compania Națională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Trebuie spus că depozitul Companiei Național „Unifarm” SA este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman. Maramureșenilor li se transmite că până în prezent, 2.827.200 de doze Moderna au fost recepționate, iar 803.157 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Nu în ultimul rand, în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2