VACCINARE – Romania va primi azi aproape 700.000 de doze de vaccin Pfizer

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
România va primi azi, 4 mai, o nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech și anume 697.320 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni și Cluj-Napoca, transportul către centrele de stocare fiind asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.
Din totalul dozelor, cele mai multe vor merge către Centrul Național de Stocare București (340.470 doze), respectiv 87.750 doze la Centrul Regional de Depozitare Brașov, 93.000 de doze vor ajunge la Centrul Regional de Depozitare Cluj, 87.750 doze la Centrul Regional de Depozitare Constanța, respectiv 87.750 doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova.
„Dozele aferente Centrelor Regionale de depozitare din Iași și Timișoara vor fi stocate la Centrul Național de Stocare București, urmând să fie distribuite la o dată ulterioară. Până la acest moment, țara noastră a recepționat 5.122.709 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.279.531 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației”, anunță autoritățile de la București.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *