Val de frig peste Maramureș. Unde avem strat de zăpadă de 50 cm

Reclame home 1
Reclame home 1

Începand de maine în Maramureș vom avea temperaturi cu mult sub zero pe timpul nopții. Toate aplicațiile meteo vorbesc de temperaturi de -13, -14 și chiar -17 grade Celsius săptămana viitoare. Și pe timpul zilei vom avea temperaturi cu minus și ne vom bucura și de soare din belșug.

Cert este că avem iarnă utentică în Maramureș, chiar dacă a venit cu întarziere. Circulația rutieră pe drumurile publice din județ se desfășoară în conditii de iarnă, carosabilul sectoarelor de drumuri nationale fiind curat și umed, cu exceptia DN18, in Pasul Prislop, unde intre km154 si km 181 se găsește depus pe partea carosabilă un strat de zăpadă frămantată care măsoară pană la un centimetru.

Șoferii trebuie să fie cu băgare de seamă fiindcă sunt sectoare de drum în zona de deal și de munte pe care sunt depuneri de polei si mazgă. Cerul este acoperit în partea de nord a județului și mai mult senin în rest. Ninge slab în Pasul Prislop. Vizibilitatea in trafic este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop. Vantul sufla slab, la moderat cu intensificari. In zona inalta de munte sufla cu viteze de pana la 40km/h.

Stratul de zăpadă, precizează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, masura 50 cm la stația meteo Iezer, 31 cm la Cavnic, 24 cm în Baia Borșa, 23 cm în Pasul Gutai, 20 cm la Firiza, Băiuț, Moisei și Grosii Țibleșului, 18 cm în Poiana Borșa, 15 cm la Ruscova, 11 cm la Săcel, 13 cm în Valea Vișeului, 8 cm la Ocna Șugatag, 5 cm la Sighetu Marmatiei și 2 cm la Targu Lapus.  Prognoza meteorologica pentru urmatoarele ore prevede ninsori, pe arii restranse in zona de munte.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole