VEȘTI BUNE – Mai multe bilete de tratament balnear pentru pensionari și salariați în 2022

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a pus în dezbatere publică recent un proiect de hotărâre legat de biletele de tratament balnear care vor fi disponibile în acest an pentru pensionarii și salariații care suferă de anumite afecțiuni medicale. Anul acesta vpm avea peste 60.000 de bilete disponibile, astfel că va crește numărul pensionarilor care se vor putea trata în stațiunile cu care Casa Națională de Pensii are contracte semnate.

Conform proiectului, în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru anul 2022 este asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. La numărul de bilete de mai sus se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2022, numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici, număr care se va
stabili prin încheierea unor contracte subsecvente în baza acordurilor-cadru atribuite în anul 2020. Același ordin mai precizează că numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete.

Mai spunem doar că în 2021 am avut 59.926 de bilete.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2