VIDEO – Tătaru: Sperăm ca de săptămâna viitoare să putem observa o scădere a numărului de cazuri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni că speră ca de săptămâna viitoare să scadă numărul de cazuri de infecţii cu noul coronavirus şi a reafirmat că acest lucru ţine foarte mult şi de comportamentul cetăţenilor, informează AGERPRES.

„Suntem pe un platou de vreo două săptămâni. Dacă la început eram pe ceea ce numim în medicină „dinţi de fierăstrău”, acum suntem pe aplatizarea platoului, dar am gestionat momentele ‘Sărbători Pascale” şi weekend-ul de 1, 2 şi 3 mai. Sperăm ca săptămâna viitoare să putem observa o scădere a numărului de cazuri”, a afirmat Tătaru la Parlament, după ce a participat la dezbaterea „Ora Guvernului” din Camera Deputaţilor, organizată de USR.

În ceea ce priveşte măştile de protecţie, Tătaru a arătat că s-a făcut o evaluare la nivelul producătorilor interni şi externi, el apreciind o rată de acoperire de 80 de milioane de măşti.

„Avem atât producători externi, cât şi producători autohtoni care au început să producă aceste măşti. Preconizăm să putem acoperi la peste 80 milioane de măşti atât pentru persoanele vulnerabile, (…) cât şi pentru cele care îşi pot procura singure din farmaciile cu circuit deschis, farmacii care au furnizorii proprii”, a precizat ministrul.

Nelu Tătaru nu exclude plafonarea preţurilor pentru măştile de protecţie, „dacă se va impune la un moment dat”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2