Vineri – BEx al PNL; candidatul la PMB, lista noului Guvern si programul de guvernare – pe agenda

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Biroul Executiv al PNL se va reuni vineri in sedinta, pe ordinea de zi aflandu-se candidatul la Primaria Capitalei, dar si lista Cabinetului condus de premierul desemnat Florin Citu si programul de guvernare al viitorului Executiv, informeaza AGERPRES.

„Maine, la ora 9,00, avem convocata reuniunea conducerii statutare a PNL in care vom lua doua decizii: una fiind decizia legata de candidatul la Primaria Capitalei si doi – lista Guvernului si programul de guvernare”, a spus Orban, intr-o conferinta de presa.

Anterior, el a anuntat ca a luat decizia de a-l propune pe Nicusor Dan candidat la Primaria Capitalei sustinut de PNL.

El a aratat ca programul de guvernare va fi actualizat prin eliminarea chestiunilor care deja au fost rezolvate.

„Nu pot exista modificari decat problemele pe care le-am rezolvat dintre problemele care erau introduse in programul de guvernare si pe care le-am prezentat”, a spus Orban.

Intrebat daca viitorul Guvern va fi unul monocolor sau vor fi cooptate si alte partide, precum USR, el a raspuns: „Am vazut ca au propus si premier. Degeaba atunci cand se da batalia esti plecat in vacanta si vrei sa participi la sarbatorirea victoriei. Sigur ca ne dorim sa continuam parteneriatul cu formatiunile politice din Opozitie in conditiile pe care le-am stabilit prin acordurile politice pe care le-am semnat si noi suntem consecventi acestei atitudini”.

Despre cum vor vota parlamentarii liberali la investirea viitorului Cabinet, el a mentionat ca „PNL actioneaza in conformitate cu prevederile Constitutiei”.

„Voi fi alaturi de premierul desemnat in toate discutiile ulterioare pentru a incerca sa formam o majoritate. (…) Vom purta toate discutiile necesare pentru a construi aceasta majoritate”, a explicat Orban.

El a fost intrebat daca desemnarea lui Florin Citu ca premier face parte din strategia privind declansarea alegerilor anticipate.

„Desemnarea domnului Citu face parte din decizia noastra de a oferi o solutie pentru un blocaj care a fost declansat de PSD. Blocajul a fost declansat prin initierea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului din cauza proiectului de lege pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea, proiectul de lege de alegere a primarilor in doua tururi si din cauza chiulului parlamentarilor PSD de la procedura de investire. (…) Toti membrii PNL nu sunt promovati in functie de simpatia de care se bucura in PSD, ci sunt promovati in functie de caracter, de calitatile profesionale, de realizarile pe care le-au avut de-a lungul carierei profesionale si politice”, a aratat Orban.

Intrebat daca alegerile anticipate raman in continuare un obiectiv, el a afirmat ca PNL actioneaza in conformitate cu prevederile Constitutiei si urmeaza linia politica si deciziile partidului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2