VIȘEU DE SUS – Au început relocările secțiilor spitalului în clădirea nou modernizată

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Viseu Hospital

Condiții europene de acum pentru cei care vor ajunge să treacă pragul Spitalului Orășenesc Vișeu de Sus. Până să se ajungă la aceste condiții a durat ceva vreme, câțiva ani mai exact, însă acum totul este în ordine, sunt primite toate autorizațiile și, potrivit declarațiilor făcute de către managerul acestui spital, Vlad Cristian, a început deja relocarea secțiilor în spital.

„Am recepționat totul, zilele trecute am avut vizita și a celor de la Direcția de Sănătte Publică Maramureș, mai exact doamna director Carmen Sima, autorizația DSP va veni azi. Autorizație ISU avem, deci încet, încet ne mutăm. Am început deja mutările, de fapt. Primii vor fi cei de la Compartimentul Primiri Urgențe, Terapie Intensivă, Chirurgia, deci începând cu etajul IV în jos. Luna aceasta ne mutăm, dar nu pot să estimez dacă vom termina mutarea până la finele acestui an. Nu mai avem niciun impediment și putem reloca secțiile.

Noul corp de clădire, ca și construcție, este finalizat, iar de azi începem să punem pe poziții dotările. Acel corp de clădire nou este atât construcție, cât și dotări. Finalizarea construcției spitalului a durat patru ani de zile, un termen rezonabil, iar restul autorizațiilor, scriptelor, alea durează mai mult. Legat de autorizări, în patru ani de zile legislația se mai schimbă și atunci am mai avut de modificat una sau alta, ca să fim la standardele cerute de legislație. Mai avem un proiect, pentru un nou corp de clădire, pentru că mai sunt specialități cărora va trebui să le găsim un loc, că nu o să încapă toate în ce am făcut aici. La dotare, la resursă umană stăm bine. Vin medicii la spital și și rămân, asta e cel mai important. Sunt medici tineri care doresc să profeseze, avem trei medici ginecologi acum. Avem doar un medic anestezist și cred că va fi greu să facă față cerințelor care sunt. În rest, cu răbdare le facem pe toate”, ne-a spus Vlad Cristian.

Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus mai are și o secție exterioară a unității spitalicești. La Poienile de sub Munte sunt 10 paturi pentru cronici și zilnic există câte un medic specialist acolo.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2