XGEN Conference continuă azi și mâine în Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1

În perioada 22-44 noiembrie, în Baia Mare are loc XGEN Conference, un eveniment dedicat tinerilor elevi și studenți care doresc să-și dezvolte abilitățile de leadership, cunoștințele academice, comunicarea în rețea și celor care doresc să dezvolte un proiect propriu inovator.

”Suntem în cea de-a doua zi de conferință. Este la cea de-a cincea ediție și anul acesta avem aproximativ 200 de lucrări în secțiunile de comunicări științifice. Din acest total, aproximativ 30 sunt ale elevilor, pentru că din acest an am început o construcție în această zonă a mediului preuniversitar.

Lucrările se publică într-un jurnal online. În cadrul conferinței avem premii de 40.000 lei, sunt în momentul de față studenți din Cluj, Suceava, Alba, București. Sunt aproximativ 10 universități. Mâine de la ora 15.00 va fi secțiunea de prezentări tehnologice și motivaționale alături de premiere, în Aula Universității Tehnice.

Au mai fost două tipuri de activități în cadrul conferinței. A fost ieri o masă rotundă cu mediul de afaceri, astfel încât să discutăm așteptările pe care le au ei de la mediul universitar. Au fost reprezentanți din mediul de afaceri, reprezentanții AIM, Romanian Leader, Maramureș Business Club, respectiv reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, pe lângă cei din universitate. La această întâlnire a participat în prima parte și președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Tot în cadrul conferinței noi avem trei workshop-uri foarte interesante, una pe zona matematică pentru doctoranzi, un al doilea workshop cu filosofia și viitorul, tot cu doctoranzi, iar cel de-al treilea workshop este de ecologice urbană, la care au participat reprezentanți ai autorităților, firme, Inspectoratul Școlar, cadre didactice, studenți”, a spus, pentru ZiarMM, conf. univ. dr. Cosmin Sabo, organizator.

Conferința cuprinde două mari concursuri: XGEN Hacks, o competiție în care pasionații de programare IT concurează pentru premii totale de până la 30.000 LEI. Cea mai bună echipă va câștiga premiul cel mare de 10.000 RON. Cele două echipe care vor lua locul 2 vor fi recompensate cu 5000 RON fiecare, iar pentru locul trei se vor acorda 3 premii, fiecare în valoare de 3000 RON.

De asemenea, se desfășoară XGEN R&D, la care participă elevi și studenți și care își vor prezenta lucrările de cercetare sau experimente, jurizate în cadrul concursului și premiate cu premii totale de 10.000 LEI.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole