Xi Jinping: Coronavirusul, cea mai grava urgenta sanitara in China din 1949

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Coronavirusul reprezinta cea mai grava urgenta sanitara care a afectat China de la fondarea regimului comunist in 1949, a declarat duminica presedintele Xi Jinping, recunoscand existenta unor ”lacune” in actiunile de raspuns la epidemie, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

“Trebuie sa tragem invataminte din lacunele aparute in raspunsul la epidemie”, a declarat acesta, potrivit relatarilor difuzate de televiziunea nationala.

Epidemia de pneumonie virala, care a contaminat aproape 77.000 de persoane in China, dintre care peste 2.400 au decedat, ”este o criza, o mare incercare pentru noi”, a mai spus liderul chinez.

China a fost si epicentrul epidemiei de SARS, in perioada 2002-2003, care a dus la decesul a circa 650 de persoane pe teritoriul tarii, inclusiv in Hong Kong.

Prin comparatie, Covid-19 se dovedeste ”foarte dificila de prevenit si de tinut sub control”, a declarat liderul chinez cu prilejul unei reuniuni la care participa cei mai inalti oficiali din tara.

Ca masura de prevenire a transmiterii, guvernul a plasat in carantina, in urma cu exact o luna, orasul Wuhan, epicentrul epidemiei, unde locuiesc 11 milioane de persoane.

Epidemia, care s-a raspandit in circa 30 de tari si teritorii, a generat o puternica incetinire a economiei chineze.

Xi Jinping a recunoscut ca va avea ”inevitabil un impact puternic asupra economiei si societatii”, dar a dat asigurari ca efectele acesteia vor fi ”pe termen scurt” si gestionabile.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *